Jó bornak nem kell cégér? – Modern céhjelvény újragondolva

Jó bornak nem kell cégér? – Modern céhjelvény újragondolva

A középkorban még céhjelvénynek hívták azt a korabeli reklám- és tájékoztató tárgyat, ami műhely vagy bolt elé volt jól láthatóan kiakasztva, rajta olyan eszköz vagy jelkép, amelyből egyértelműen kiderült a bent folyó ipari vagy kereskedelmi tevékenység. Ezek a kültérre akasztott jól látható jelzések tudatták az írástudatlanokkal is, hogy hova kell menniük, hogy megtalálják a keresett iparost vagy üzletet. Annak érdekében, hogy az ügyfelek minél könnyebben ráakadjanak a keresett helyiségre, a korabeli cégéreken ábrázolt tárgyak vagy szimbólumok pontosan mutatták az irányt. A pékség előtt kenyér, a szabóműhely előtt olló, kocsmák előtt a névadó tárgy (pl zöld hordó) díszítette a céhjelvényt.

Mára a cégérnek már nincs akkora tájékoztató szerepe, sokkal inkább dekorációs kellék, de biztosak vagyunk benne, hogy minden céget egyedivé tesz. Nem azért, mert kell, hanem azért, mert árulkodik a vállalkozásról, ez egyfajta címer. Egy igényes, szépen kidolgozott „logó” a minőséget, precízséget, megbízhatóságot sugallja. Célja, hogy felismerhetővé, különbözővé tegyen egy vállalkozást, vállalatot a piacon. 

Nagyszerű választás egy cégérhez a fém

Többet csináltunk már, jól esik látni, hogy milyen sokfélék, páratlanok, egyedülállóak. Tökéletesen jellemzik az adott szervezetet. 

Egy jó embléma nem csak homlokzaton, de belső falon is jól mutat, például egy tárgyalóban vagy közös tér falán. Ezt láttuk, tapasztaltuk, felismertük és ennek használatára buzdítunk mindenkit!  Kisebb méretben kulcstartó, kitűző is lehet. Rajtunk múlik, hogy milyen formában szeretnénk látni, láttatni, népszerűsíteni vállalkozásunkat.

De a címeren túl, számtalan olyan dolog van, amivel egy céget támogatni tudunk. Irodában motivációs idézetek a falon, kávézóban ösztönző fali dekor, egyedi kávékapszulatartó…. mind-mind olyanok, amiket teljesen egyedileg tervezünk az adott cég arculatára. 

Modern ajándéktárgyat szeretnél adni partnereidnek? Ne keress tovább, jó helyen vagy! 

Ha azon gondolkozol, hogy mi lehet az a plusz, ami vállalkozásodat kivételessé, rendhagyóvá teszi, de ugyanakkor fontos a minőség és az időtállóság, akkor ne habozz! Megvalósítjuk az elképzelésedet! 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!